Σπύρος Ριζόπουλος

President & CEO

Ο Σπύρος Ριζόπουλος είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Spin Communications. Είναι Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας. Από τον Απρίλιο του 2001 δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προσφέροντας υπηρεσίες σε εταιρίες, πολιτικά πρόσωπα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Οι υπηρεσίες του επικεντρώνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό των επικοινωνιακών αναγκών των πελατών, όπως τη στρατηγική προβολής της εικόνας, στρατηγική σχέσεων με τα ΜΜΕ, διαχείριση κρίσεων, προώθηση εταιρικών εικόνων, στρατηγική επικοινωνίας εκλογικών αναμετρήσεων, στρατηγική σχέσεων εταιριών-επενδυτών κλπ.

Πριν την έναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα, ο Σπύρος Ριζόπουλος εργάσθηκε ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας του Κέντρου Δυτικής Πολιτικής (Western Policy Center) στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (1997-2001), και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας της Εταιρίας Επικοινωνιακών υπηρεσιών Lazarus Strategic Services (1994-1997), επίσης με έδρα την Ουάσινγκτον.

Είναι κάτοχος ενός Master από το Πανεπιστήμιο του Τζωρτζ Ουάσινγκτον της Ουάσινγκτον (George Washington University) με αντικείμενο την επικοινωνία επιχειρήσεων και πολιτικών προσώπων, και ενός Master από το Πανεπιστήμιο του Νορθήστερν του Ιλλινόις (Northeastern, ΙIlinois) με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Bachelor με αντικείμενο τις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Νορθήστερν Ιλλινόις (Northeastern, Illinois).

Κατά την εικοσαετή θητεία του, στην παροχή υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας έχουν εκδοθεί αναλύσεις και συνεντεύξεις του σε κορυφαίες εφημερίδες και έντυπα της Ελλάδας όπως την Καθημερινή, την Ελευθεροτυπία, το Βήμα, την Ισοτιμία, την Εξπρές, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Status, ενώ έντονη είναι και η παρουσία του στα ΜΜΕ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, όπως το CNN, τις εφημερίδες NY Times και Christian Science Monitor, το περιοδικό TIME, τον Αντέννα, τον Άλφα, τον Alter, το σταθμό ΝΕΤ, και το ραδιόφωνο του Φλας. Επίσης, πολλές είναι και οι παρουσιάσεις του σε γνωστά πανεπιστημιακά ιδρύματα και ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Northeastern University, τo City University του Λονδίνου, το Indianapolis University (Αθήνα), τη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, καθώς και στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ιωαννίνων.

Το 2012 δημιούργησε το διαδικτυακό blog γνώμης rizopoulospost.com. Σήμερα το RizopoulosPost είναι το no1 blog γνώμης και πολιτικής επιρροής στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία του Alexa και του Google Analytics.